DistroPoint, Univectra d.o.o.

DistroPoint je veleprodajni distributer, ki zagotavlja tehnične izdelke specializiranim podjetjem in maloprodajnim trgovinam. DistroPoint je prisoten na več tržnih segmentih, vsakega od njih pa upravljajo specializirani oddelki.
DistroPoint je enota podjetja Univectra, ki je bila ustanovljena leta 2017 kot specializiran oddelek za profesionalno veleprodajno distribucijo v Sloveniji. Z vstopom ekipe, ki upravlja DistroPoint, je podjetje pridobilo več kot deset let izkušenj na področju distribucije.

Osnutki enote DistroPoint segajo v leto 2006, ko se je ekipa začela ukvarjati z distribucijo računalniške opreme in sistemov za podatkovne centre. Iz klimatizacije podatkovnih centrov se je kmalu ponudba razširila tudi na klimatizacijo poslovnih prostorov s prodajo klimatov, hladilnih agregatov in rekuperatorjev toplote.

Z ustanovitvijo enote DistroPoint se je združilo znanje več področji in dodan je bil prodajni program z opremo za ogrevanje na biomaso. DistroPoint je postal uradni distributer več svetovno priznanih proizvajalcev peči na drva in pelete.

Leta 2020 je nastopila nova ekipa s komercialnimi izkušnjami iz različnih področji, zato sta bila dodana nova segmenta, ki zajemata distribucijo visokokakovstnih gospodinskih aparatov in rešitve za pripravo pitne vode. Program za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje se je dopolnil z vrhunskimi toplotnimi črpalkami in klima napravami.

Leta 2021 so nova sodelovanja na področju skladiščne opreme omogočila zagon novega oddelka, ki je specializiran v skladiščnih regalih, transportnih električnih vozičkih in stopniščnih vzpenjalnikih.

Leta 2022 se je DistroPoint preselil na novo lokacijo v nove skladiščne prostore.